Perišićeva očekivanja prevelika za Bajern?

Bundesliga 25. jun. 202022:57 > 22:58
Podeli:
Alex Grimm/Getty Images

Iako je već postao šampion Bundeslige, Bajern 4. jula želi da trijumfuje i u Kupu Nemačke, a potom i da napadne Ligu šampiona, zbog čega želi da osigura učešće svih svojih igrača.

Zbog toga uprava kluba trenutno pregovara sa Barselonom i Interom u vezi sa pozajmljenim igračima Filipeom Kutinjom i Ivanom Perišićem, čiji privremeni angažmani u Minhenu ističu 30. juna. Obojica treba da budu u ekipi na završnici elitnog evropskog takmičenja u Lisabonu.

Povezano

Dok se za Brazilca zna da minhenski klub neće aktivirati otkupnu klauzulu, postoji naznaka da će i sa Perišićem završiti saradnju posle leta.

Plata koju hrvatski internacionalac očekuje stvara pritisak za Bavarce, istakao je „Bild“. Bajern, kao i mnoge druge klubove, očekuju ekonomske posledice posle pandemije koronavirusa. Eventualno osvajanje druge triplete u 120 godina dugoj istoriji kluba upravi bi znatno olakšalo stvari.

Trijumfom u Kupu aktuelni nemački šampion bi inkasirao oko četiri i po miliona. Plasman u finale Lige šampiona doneo bi 15 miliona evra, dok bi pobednik osvojio i dodatna četiri miliona.