Više nije mogao: Širle odlazi u penziju

Bundesliga 17. jul. 202015:22 > 15:33
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Nekadašnji nemački reprezentativac Andre Širle odlučio je da se penzioniše iako mu je tek 29 godina. Ipak, povrede su učinile svoje.

Iako se pominjao kao potencijalno pojačanje Beneventa, ofanzivni vezista objavio je povlačenje, smatrajući da ne može više da igra na ozbiljnom nivou.

Želim da zahvalim svima koji su bili uz mene u ovim fenomenalnim godinama, više nisam mogao da tražim od vas. Jednostavno, ne mogu više. Ipak, spreman sam i otvoren za sve mogućnosti koje mi se sada otvaraju – napisao je Širle na Instagramu.

Širle je najzvezdaniji momenat imao praktično na početku karijere, kada je bio član reprezentacije Nemačke sa kojom je bio šampion sveta. Karijeru je počeo u Maincu, za koji je u dve sezone postigao 20 golova, a onda je prešao u Bajer iz Leverkuzena sa kojim je za naredne dve godine postigao 23 gola. A onda statistički sledi sunovrat, 14 golova u Čelsiju za dve sezone, 13 za Volfsburg takođe u dve sezone, osam u Borusiji za naredne dve sezone i u poslednje dve sezone na pozajmicama šest u Fulamu i samo dva u Spartaku iz Moskve. Za Nemačku je odigrao 57 utakmica i postigao 22 gola, od čega čak tri na Svetskom prvenstvu 2014. gde je bio drugi strelac Pancera iza Tomasa Milera.