Tata Gaćinović za SK: Bobićeve pohvale prijaju

Bundesliga 4. avg 202015:00 > 15:07
Podeli:
FK Vojvodina

Ono što je srpski reprezentativac Mijat Gaćinović tražio, to je danas i dobio. Zvanično. Počev od novog izazova u karijeri, preko modela igre na njegovoj novoj fudbalskoj stanici, u bundesligašu Hofenhajmu.

Ovde se sve idealno poklapa s mojim tehničkim karakteristikama”, naglasio je Gaćinović (25) odmah po parafiranju četvorogodišnjeg ugovora.

Sport Klub proverava i kako je ova vest primljena u Srbiji, u kući njegovog oca Vladimira, stratega subotičkog Spartaka…

Lepo, super”, ističe Vladimir Gaćinović za SK. „Mijatu je bio potreban transfer iz Frankfurta, tamo je proveo punih pet sezona, prirodno je što je došlo do zasićenja. Potpuno opravdavam njegov korak. Mi se, koliko da ne promakne, obavezno čujemo posle svake utakmice i detaljno analiziramo… Razgovarali smo, naravno i kada je prelamao da li da napusti Ajntraht, imao je moju apsolutnu podršku. Juče mi je javio: „Tata, odoh na lekarske preglede i da završim posao sa Hofenhajmom”. Uzvratio sam: „Srećno sine, pogodio si, verujem!

Povezano

Gaćinović senior posebno apostrofira:

Za svakog roditelja ništa lepše, nego kada mu dete uspe i negde ostavi trag, da ga pamte. Frankfurt je zapamtio Mijata po lepom, s njim u sastavu osvojio je Kup Nemačke, stigao u polufinale Lige Evrope… Otud je i rastanak bio dirljiv, uz plaketu i poneku suzu, uz reči zahvalnosti i najlepše želje. Prednjačio je sportski direktor Fredi Bobić, koji je istakao da je prava retkost da je neko postao legenda kluba, iako ima samo 25 godina, obično se to dešava u tridesetim. Srce puno i Mijatu, i meni, srce puno svim Gaćinovićima. Vreme je, ipak, za novi početak, ovoga puta u ambicioznijoj sredini, u boljem, kvalitetnijem timu, gde je trener bio jedan od glavnih zagovornika da se uspostavi saradnja sa Mijatom, što samo po sebi daje posebnu notu i tera na zaključak da je najlepše tamo gde te šef hoće pošto-poto. Ne moram dalje da objašnjavam, zar ne?

Sve je kristalno jasno. Mijat je imao cilj, našao je i put. Sjajno i srećno!