Seltik još jedno svoje dete prodao šampionu Evrope

Bundesliga 28. avg. 202020:31 > 20:52
Podeli:
Alexander Hassenstein, Getty Images

Bajern iz Minhena potpisao je ugovor sa 16-godišnjim talentovanim fudbalerom Barijem Hepbernom iz Seltika.

Transferi tinejdžera odavno su prestali da iznenađuju fudbalsku javnost. 

Povezano

Hepbern je reprezentativac Škotske za uzrast do 17 godina i priključiće se Bajernovoj akademiji gde će trenirati pod nadzorom Denija Švarca.

Zanimljivo je da je on već drugi talentovani momak iz Seltika koji je za poslednjih godinu dana stigao u Minhen. U ovo doba prošlog leta Bajern je potpisao ugovor sa Lijamom Morisonom, koji danas trenira sa selekcijom U19 o kojoj brine nekadašnji as Bajerna Martin Demikelis.

Veoma smo zadovoljni zbog Barijevog transfera. On je talentovan napadač, poseduje ogroman potencijal i želimo da mu pomognemo u daljem razvoju“, rekao je direktor Bajernove akademije Johen Zauer.

Poslednja Bajernova „zlatna koka“ je Kanađanin Alfonso Dejvis, koji je u Minhen stigao iz Vankuvera kad je imao samo 17 godina, a danas sa 19 je jedan od najboljih levih bekova na svetu. 

Pored Dejvisa u prvom timu Bajerna su i Holanđanin Džošua Cirkze (19), Brajt Akvo Arej-Mbi (17), Francuz Nianzou Kouasi (18), Amerikanac Kris Ričards (20), Francuz Mikael Kuisans (21), Oliver Mejer (19), Englez Džamal Musiala (17), Malik Tilman (18), Jan Arp (20) i Leon Dajaku (19).