Bekenbauer hvali Flika: A neki igrači nisu bili za…

Podeli:
Getty Image/Pool / Pool

Legenda Bajerna i svetskog fudbala Franc Bekenbauer nahvalio je trenera Hansija Flika, koji je Bavarce doveo na krov Evrope.

Hans Diter Flik bukvalno je preporodio Bajern kad je preuzeo ekipu u novembru pošto je trener Niko Kovač smenjen posle katastrofalnog poraza od Ajntrahta u Frankfurtu 1:5.

Povezano

Flik je tada preuzeo kormilo Bavaraca kao privremeno rešenje, ali se vrlo brzo pokazao kao pravi čovek za tu ulogu. Ne samo da je odbranio titulu u Bundesligi, nego je osvojio i toliko čekan pehar Lige šampiona. U fantastičnoj završnici sezone Bajern je nanizao 21 uzastopnu pobedu što je novi rekord nemačkog fudbala.

Ono što je impresiniralo Franca Bekenbauera je način na koji je Flik podigao moral igračima, koji su krajem godine delovali kao da su potpuno izgubili volju za pobedama.

Hansi Flik je potpuno podigao ekipu. Pre toga se činilo kao da neki igrači nisu bili zainteresovani. Jedan od njegovih najvećih uspeha je upravo to što ih je pokrenuo i vratio im osmehe. Hansi je sjajan u komunikaciji sa igračima, pokazuje ljudsku stranu i zna kako da razgovara sa njima. Igrači ga prihvataju i to se odmah vidi na terenu. Zaista sam uživao u fudbalu koji je Bajern prikazao„, kazao je Franc Bekenbauer.

Bajern je u protekloj sezoni osvojio sve moguće trofeje: osmu uzastopnu titulu u Bundesligi, DFB Kup Nemačke i Ligu šampiona, kao jedini tim u istoriji ovog elitnog takmičenja koji je pobedio sve rivale na putu do evropske titule.