Povratak legende: Pizaro novi ambasador Bajerna

Bundesliga 15. sep. 202019:23 > 19:38
Podeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Jedan od najboljih peruanskih fudbalera svih vremena treći put se vratio u Minhen, ali ovog puta ne u ulozi fudbalera, već ambasadora kluba.

Klaudio Pizaro je odlučio da mu prošla sezona u dresu Verdera iz Bremena bude poslednja u igračkoj karijeri, a od ove je imenovan za ambasadora Bajerna.

Povezano

Sjajni Peruanac je u Bajernu ukupno proveo devet godina iz dva mandata, prvo od 2001. do 2007, zatim od 2012. do 2015. i za to vreme postigao ​​125 golova u 327 utakmica.

Sad će imati novu ulogu u slavnom bavarskom klubu, biće fokusiran na promociju „imena, tradicije i vrednosti kluba širom sveta“, takođe će igrati za Bajernove Legende na egzibicionim mečevima.

San mi je bio da se vratim u Minhen. Bajern uvek opisiju kao porodicu i to je upravo takav osećaj. Sada ću u novoj ulozi još jednom dati sve za ovaj klub – baš kao što sam to činio kao igrač„, rekao je Klaudio Pizaro.

Peruanac danas ima 41 godinu i u ovoj ulozi pridružio se takođe bivšim asovima Brazilcu Đovaniju Elberu i Francuzu Biksentu Lizarazuu. Sa Bajernom je osvojio 16 trofeja, od kojih šest titula u Bundesligi i jednu Ligu šampiona.