Flik: Talenat nije dovoljan, mora da se radi

Podeli:
Alexander Hassenstein / Staff

Trener Bajerna Hansi Flik smatra da je mladi napadač tog kluba Džošua Zirkze veoma talentovan i da ima potencijal da uspešno igra u Bundesligi, ali da mu predstoji dosta rada.

Getty Image/ Pool / Pool

Zirkze je do sada dobio samo 64 minuta u nemačkom šampionatu, a pored toga je triput igrao za ekipu Bavaraca sačinjenu od igrača do 23 godine starosti, koja se takmiči u 3. ligi.

Džošua je tokom odmora imao problema sa skočnim zglobom, zbog čega nije mogao mnogo da trenira. Zbog toga nisam bio sasvim zadovoljan njegovom formom. Sada kada igra mečeve za U23, popraviće se“, istakao je Flik.

Povezano

Zirkze se spominje kao potencijalna zamena za Roberta Levandovskog.

On je veliki talenat, ali talenat nije dovoljan, mora da se radi. On to čini. Ima kvalitet da igra u Bundesligi, svi smo uvereni u to. Ali, bitan je i mentalitet, stav i bezuslovna volja“.

Aktuelni nemački i evropski šampion želeo je da 19-godišnjeg Holanđanina tokom letnjeg prelaznog roka dâ na pozajmicu kako bi mogao da stekne iskustvo, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Ipak, on ne veruje da bi ostanak i Minhenu mogao da ugrozi njegov razvoj.

U Bajernu mogu dobro da napredujem i da se razvijem. Ko kaže da neću dobiti minute? Na meni je da se izborim sa konkurencijom. Ako u tome budem uspeo, uvek mogu da ostanem, a ako ne budem, dolazi zimska pauza“, istakao je Zirkze.