Braco: Za Alabu vrata zatvorena; Flik: Nisam srećan

Podeli:
Getty Image/Alexander Hassenstein / Staff

Minhenski Bajern odlučio je da povuče ponudu za produžetak ugovora sa defanzivcem Davidom Alabom, pošto ju je Austrijanac po drugi put odbio, a trener tog kluba nije srećan zbog nemira koji ta čitava stvar unosi u ekipu.

Sve sam osim srećan jer time moramo da se bavimo u nedelji u kojoj smo imali tešku utakmicu u Salcburgu i u kojoj nas očekuje i okršaj u Dortmundu“, istakao je Flik i dodao:

Povezano

Kada je David u pitanju, bio bih veoma, veoma srećan kada bi on ostao u Bajernu i po završetku sezone. On je apsolutno vrhunski igrač i veoma dobra osoba. To želim sada da podvučem jer je Alaba izuzetno bitan za ekipu. Stopostotno sam uveren da će David nastaviti da doprinosi ekipi i da će dati sve od sebe kako bi Bajern i dalje imao uspeha“.

Sa druge strane, sportski direktor Hasan Salihamidžić nije bio toliko optimističan.

Nikad ne reci nikad – ali ne znam kako bismo ponovo mogli da nađemo zajednički jezik. Napravili smo jednu ponudu koja je bila odbijena i sada moramo da uzmemo u obzir to da će David da nas napusti. On je slobodan agent narednog leta. Kada jedan takav igrač bez obeštećenja napusti klub, to je katastrofa nesagledivih razmera“, istakao je Salihamidžić i dodao:

Pregovarali smo, dali smo mu ponudu – odbio ju je. Pre deset dana smo ponovo seli za sto i dali finansijski bolju ponudu i tom prilikom smo odredili krajnji rok do kojeg treba da se izjasne. On je istekao proteklog vikenda. Pre njegovog isteka informisali smo Davida i njegovog agenta da ćemo povući ponudu ukoliko ne odgovore do utvrđenog vremena. To se dogodilo. Veoma cenimo Davida i profesionalno ćemo se nositi sa ovom situacijom“.

Popularni Braco je pozvao 28-godišnjaka kako bi sa njim porazgovarao.

Hteo sam da znam šta se dešava, ali nisam mnogo toga saznao“, zaključio je Salihamidžić.