Bajern odlučio – Boateng mora da potraži novi klub

Bundesliga 12. nov. 202020:19 > 20:20
Podeli:
Getty images/ Alexander Hassenstein

Uprava Bajerna donela je odluku – Žerom Boateng će krajem sezone napustiti klub, posle devet godina provedenih u Minhenu. Neće biti ponude, niti pregovora oko produžetka ugovora.

Boateng, koji je već nekoliko puta bio blizu transfera, nedavno je odličnim nastupima ponovo privukao pažnju – bio je važan deo trijumfa Bavaraca u Ligi šampiona proteklog leta.

Posle nedavno zabeležene pobede 6:2 protiv Salcburga u elitnom evropskom takmičenju, kada je defanzivac postigao pogodak za rezultat 3:2, trener Hansi Flik rekao je o njemu mnogo lepih reči.

U pitanju su treninzi i njegov profesionalni stav. Lepo je videti tako nešto. Svima nam je drago da je Žerom u poslednjih nekoliko meseci radio na sebi, da je napredovao i da je protiv Salcburga odigrao tako dobar meč“, istakao je tada Flik.

Prošle nedelje je Damir Smoljan, iz agencije koja zastupa Boatenga – Lian Sports, za „Šport1“ izjavio:

Žerom se neverovatno dobro oseća u Bajernu. Ekipa je izuzetno fokusirana i profesionalna. Sve to njemu odgovara. Otvoreni smo za pregovore o produžetku ugovora. Budućnost je uzbudljiva. Radovaćemo se ako budemo u prilici da pregovaramo sa Bajernom“.

Do toga ipak neće doći, budući da su odgovorni u ulici Zebener odlučili da krajem sezone stave tačku na saradnju sa 32-godišnjakom, te će svetski šampion iz 2014. morati da potraži novi klub.

Interesenata već ima dovoljno – prošlog leta je za njega bio zainteresovan Arsenal, a „Bild“ je izvestio da ga Tobdžije i dalje žele u timu. Menadžer Totenhema Žoze Murinjo takođe prati razvoj situacije sa Boatengom i odluku Bajerna navodno je primio sa velikom zainteresovanošću.

Američka MSL liga bi isto tako mogla da bude opcija za Boatenga.

Rado upoznajem nove prilike i ne moram stalno da budem na istom mestu. Sjedinjene Države, Azija ili neka druga evropska država… Moguće je, videćemo“, istakao je Boateng u oktobru za „Kiker“.