"Bajern je već našao zamenu za Boatenga"

Bundesliga 15. nov. 202019:38 > 19:41
Podeli:
Getty Image/ Alex Grimm / Staff

Nekadašnji trener Lajpciga Ralf Rangnik veruje da Bajern već ima u planu zamenu za defanzivca Žeroma Boatenga, koji će krajem sezone morati da napusti Minhen, posle devet godina provedenih u njemu.

Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Boateng igra svoju poslednju sezonu u Bajernu i narednog leta će morati da napusti Minhen, budući da mu uprava tog kluba ne priprema novi ugovor.

Još nije sigurno ko će ga naslediti na toj poziciji, ali Bavarci su izvesno zainteresovani za štopera Lajpciga Dajoa Upamekana.

Njegov nekadašnji trener Rangnik veruje da je 22-godišnjak predmet interesovanja nemačkog i evropskog šampiona.

Možemo da pođemo od toga da Bajern dobro poznaje tog igrača“, istakao je Rangnik u intervjuu za „Dopelpas“.

Ipak, francuski reprezentativac nije jedini koji može da bude valjana zamena za Boatenga, već i neko koga Hansi Flik već ima u svojim redovima, a u pitanju je 18-godišnji Tangi Njanzu.

On je izuzetan talenat i biće jedan od najboljih štopera u narednih deset godina. Ako bude ostao zdrav, za godinu dana će biti u startoj postavi Bajerna“.

Njanzu je proteklog leta iz Pari Sen Žermena stigao u ulicu Zebener i sa Bajernom je potpisao ugovor do 2024. godine. Član je U18 reprezentacije Francuske, za koju je odigrao četiri meča do sada, a njegova tržišna vrednost trenutno je procenjena na oko 11 miliona evra.