Mukoko postaje najmlađi debitant u Bundesligi?

Bundesliga 19. nov. 202015:56 > 16:02
Podeli:
REUTERS/Leon Kuegeler

Jusufa Mukoko mogao bi da postane najmlađi igrač, koji je odigrao meč u Bundesligi. Tinejdžer, poreklom iz Kamerona, napuniće u petak 20. novembra 16 godina i nalazi se na spisku igrača Borusije iz Dortmunda za meč protiv Herte iz Berlina, koji je na programu dan kasnije.

Već je debitovao za nemačku selekciju do 20 godina. Najmlađi debitant u istoriji Bundeslige je Nuri Sahin, takođe nekadašnji igrač Borusije. Imao je 16 godina i 335 dana. Jasno je da će Mukoko čak i ako sutra na zaigra, uskoro srušiti Sahinov rekord.

Povezano

Čitam šta se piše o meni, ali se trudim da tome ne pridajem veliku pažnju. Ne opterećujem se duelom protiv Herte. Ako budem igrao daću sve od sebe, ako ne čekaću novu priliku. Debitovaću za prvi tim u nekom trenutku“, rekao je Mukoko.

Mladi napadač je sa 15 godina, kapiten tima Dortmunda do 19 godina. U ligi Nemačke u kojoj su gotovo svi stariji od njega četiri godine postigao je čak 47 golova i imao 10 asistencija na samo 25 utakmica.

Njegov neverovatan potencijal je primetio i Joakim Lev, selektor Nemačke.

„Jusufa je talenat, koji se ne viđa često“, kratko je rekao Lev.

Mukoko već sada ima preko 700 hiljada pratilaca na Instagramu, a potpisao je dugogodišnji sponzorski ugovoro sa američkom kompanijom Najk.