Alaba: Madrid ne može da se poredi sa Minhenom

Bundesliga 25. sep. 202115:16 > 21:35
Podeli:
Real Madrid's David Alaba reacts
REUTERS/Vincent West

David Alaba nije letos želeo da potpiše novi ugovor sa Bajernom, odlučio je da karijeru nastavi u Realu iz Madrida, ali je i dalje veoma vezan za minhenski klub, čije je boje branio 12 sezona.

Austrijski reprezentativac nije na lep način napustio Bavarce, ali u intervjuu za nemačke medije otkriva da i dalje nosi u srce Bajern i grad Minhen.

To što sam otišao ne znači da više ne volim Bajern. Bio je to samo poseban dan za mene. Bio je to početak nove etape, ali uopšte mi nije bila želja da isprovociram navijače Bajerna. Tamo sam proveo predivne godine. Uvek ću biti zahvalan navijačima i klubu što su mi dali priliku da se razvijem kao osoba i igrač. Nisam hteo nikoga da povredim„, kazao je David Alaba u podkastu za Bild.

Upoređujući dva grada Alaba je istakao da će Minhen uvek imati poseban značaj za njega.

Madrid ne može da se poredi sa Minhenom, koji je postao je moj drugi dom i uvek ću ga čuvati u srcu„, naglasi je David Alaba.

Austrijanac je oduševljen što u Realu ponovo ima priliku da sarađuje sa Karlom Anćelotijem, svojevremeno trenerom Bajerna.

Raditi s njim je fantastično. U Minhenu smo imali veoma dobre odnose, želja i entuzijazam koji prenosi na svakom treningu nisu se promenili“.

Alaba je poručio da se raduje dobrim rezultatima oba kluba. Real Madrid je trenutno prvi u Primeri, baš kao i Bajern u Bundesligi.

 

Komentari

Vaš komentar