Bajern neće ponuditi Boatengu novi ugovor

Podeli:
Jerome Boateng
rank Hoermann/SVEN SIMON/Pool/picture-alliance/dpa/AP Images

Džerom Boateng će posle deset godina napustiti Bajern iz Minhena. Ovaj defanzivac i šampion sveta sa reprezentacijom Nemačke ostaje bez ugovora na kraju sezone, a uprava je odlučila da mu ne ponudi produžetak saradnje.

Kako piše Kiker, agent 32-godišnjeg fudbalera je već obavešten o namerama minhenskog kluba, a ovakva informacija uopšte i ne čudi jer se nije očekivalo da Džerom ima mesto u Bajernu i posle aktuelne sezone. Bajern nije ulazio ni u kakve pregovore sa Boatengom, ali je ipak postojala nada da će on ostati s obzirom na to da ga je Hansi Flik često hvalio i da je uvek odrično govorio na pitanja da li očekuje odlazak iskusnog defanzivca. Na jesen je Oliver Kan čak pomenuo mogućnost nastavka saradnje, ali pregovora od tada nije bilo.

Gde bi Boateng mogao da nastavi karijeru još uvek nije poznato, ali je sigurno da će on biti odličan plen za neku ekipu koja gaji šampionske ambicije s obzirom na veliko iskustvo koje ovaj fudbaler ima. Boateng je pre Bajerna nastupao jednu sezonu za Mančester Siti, a bio je i u HSV kao i u Herti.

Komentari

Vaš komentar