Bobić zvanično napušta Ajntraht

Podeli:
Getty Images/Simon Hofmann

Sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić će na kraju sezone napustiti klub, potvrđeno je posle višemesešne spekulacije.

Bobić je imao aktivan ugovor do juna 2023. godine, ali se odlučio da dve godine ranije raskine saradnju sa klubom iz Frankfurta pošto je već dogovorio prelazak u Hertu.

„Fredi Bobić je imao veliku ulogu u periodu koji je sportski i ekonomski bio uspešan za Ajntraht. Doneo je mnogo pametnih i uspešnih kadrovskih odluka, postavio je put sistemskom usavršavanju ekipe i odradio optimalan posao. Na početku je u teškim ekonomskim uslovima obezbedio finansijsku preorjentaciju, podstičući važan uzlet tradicionalnog kluba i njegovih navijača. Posle intenzivnih razgovora tokom proteklih dana, Fredi Bobić me je uverio u to da će sa maksimalnom posvešćenošću raditi za Ajntraht, kako bi postigao najbolji mogući rezultat u sezoni 2020/2021. Želimo mu sve najbolje u budućoj karijeri“, rekao je predsednik Nadzornor odbora Ajntrahta Filip Holcer.

Bobić je na funkciju sportskog direktora Ajntrahta došao 2016. godine i pokazao se kao izuzetno sposoban za transfere, pa je tako u leto 2019. godine prodao Luku Jovića, koga je i doveo u klub, Real Madridu za 60 miliona evra, kao i Sebastijana Alea Vest Hemu za 50 miliona.

Komentari

Vaš komentar