Borusija već našla zamenu za Holanda i to za 38 miliona evra

Bundesliga 9. maj. 202217:00 > 10. maj. 2022 13:38
Podeli:
Charles McQuillan, Getty Images Sport

U Dortmundu su postigli dogovor sa najboljim fudbalerom Salcburga ove sezone i jednim od najperspektivnijih nemačkih igrača.

Povezane vesti

Brojni mediji preneli su da će Erling Holand u narednih nekoliko dana zvanično preći u Mančester Siti, ali ni u Dortmundu nisu sedeli skrštenih ruku.

Već je postignut dogovor sa Karimom Adejemijem, 20-godišnjim nemačkim reprezentativcem, koji je ove sezone blistao u dresu novog-starog šampiona Austrije.

To je potvrdio i njegov agent Tomas Solomon.

„Posao je blizu završetka. Ugovor će biti na pet godina. U ugovoru neće biti iznosa nadoknade“, preneo je Bild reči ovog agenta.

Ranije je objavljeno da se nemački klub usmeno dogovorio sa igračem i da će ugovor biti potpisan u bliskoj budućnosti.

Salcburg će za Adejemija dobiti 38 miliona evra.

Ovaj 20-godišnji napadač je ove sezone odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima, postigao je 23 gola i upisao 8 asistencija.

Karim Adejemi je iz mešovitog braka, po ocu poreklom iz Nigerije, po majci iz Rumunije. Zanimljivo je da je od 2010. do 2012. proveo u fudbalskoj školi Bajerna.

Za reprezentaciju Nemačke odigrao je tri utakmice. Debitovao je 5. septembra prošle godine u kvalifikacijama za SP 2022 protiv Jermenije. Tada je ušao u istoriju kao prvi posleratni fudbaler koji je zaigrao za Nemačku kao član jednog austrijskog kluba.

 

Komentari

Vaš komentar