BVB se izvinila zbog okupljanja navijača

Bundesliga 21. feb. 202122:031 komentar
Podeli:
Getty Images/Lars Baron

Borusija Dortmund oglasila se saopštenjem u kome je javnosti uputila izvinjenje zbog toga što su njeni navijači prekršili kovod-protokole u subotu uveče.

Između 150 i 200 navijača Borusije Dortmund okupilo se ispred stadiona da dočeka tim koji se vraćao sa gostovanja Šalkeu nakon pobede 4:0.

Veliki broj navijača nije nosio masku i niko nije pazio na držanje distance.

Iz kluba su uputili izvinjenje javnosti zbog ponašanja navijača i najavili da će „sarađivati sa policijom“ kako bi sprečili da se slična situacija ponovi u budućnosti. Navodi se i da ovakvo ponašanje navijača „neće biti tolerisano“.

Takođe, klub se izvinio i zbog toga što su igrači slavili zajedno sa navijačima i objavljivali fotografije i snimke na društvenim mrežama iako nisu napuštali autobus.

„Uz svo razumevanje zadovoljstva zbog pobede u derbiju, nećemo tolerisati kršenja kovid-protokola do kakvog je došlo po povratku igrača na stadion.

Između 150 i 200 navijača okupilo se ispred stadiona, neki od njih nisu nosili maske niti pazili na držanje distance. Igrači su slavili sa navijačima, bez napuštanja autobusa, i u uzbuđenju su neki od njih to čak i snimali.

Možemo samo da se izvinimo i da obećamo da ćemo razgovarati sa policijom i sa svima koji su umešani kako se ovakve scene ne bi ponavljale u budućnosti“, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari

Vaš komentar