Čudo od deteta stiglo u Minhen

Bajern Levandovski Bayern's Robert Lewandowski, centre, is congratulated by teammates Bayern's Marc Roca, Mark Roka (22), and Bayern's Serge Gnabry Serž Gnabri after he scored the opening goal of the game during the German Bundesliga soccer match between FC Cologne and Bayern Munich in Cologne, Germany, Saturday, Jan. 15, 2022. (Germany Soccer Bundesliga
AP Photo/Martin Meissner via Guliver (Roka, Levandovski i Gnabri)

Matis Tel novo je pojačanje Bajerna. Reč je o 17- godišnjem fudbaleru koji dolazi iz Rena u kome je dobio status vunderkinda.

Francuski klub će na ime obeštećenja dobiti 20.000.000 evra, dok će menadžeri zaraditi dodatnih 8.500.000 evra, tako da će Bavarce ovaj transfer koštati 28.500.000 evra.

Za mladog fudbalera je vladalo veliko interesovanje, zapao je za oko Juventusu, Realu, ali je Bajern ponudio najviše.

Posle odlaska Roberta Levandovskog u Barselonu otvorila se mesto za dovođenje još jednog napadača, a čelnici šampiona Nemačke su odlučili da to bude mladi Tel.

„Nismo ga doveli kao direktnu zamenu za Levandovskog. Realni smo, u njegovim godinama ne možemo da tražimo na bude na nivou Leve.
Ukoliko ove sezone postigne 10 golova u klubu bismo bili presrećni. Naš plan je da on sada radi sa nama i da od njega napravimo jednog od najboljih napadača na svetu. Vidim ga da jednog dana postiže 40 golova po sezoni…ali ima vremena do tada“, rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

Očekuje se da u toku dana Matis Tel i zvanično bude promovisan.

Komentari

Vaš komentar