Dupla smena: Herta otpustila trenera i direktora

Podeli:
Maja Hitij/Getty Images

Bruno Labadija nije više trener Herte. Pored njega, otkaz je dobio i sportski direktor Mihael Prec.

Klub iz Berlina na čelu sa novim vlasnikom Larsom Vindhorstom uložio je preko 400 miliona evra u stvaranje potpuno novog projekta, ali su rezultati daleko ispod očekivanja.

Povezane vesti

Posle ubedljivog poraza od Verder Bremena (1:4), trećeg u poslednje četiri utakmice, te zauzimanja tek 14. pozicije u Bundesligi, doneta je odluka da se izvrše radikalne promene. Labadija i Prec više nisu zaposleni na Olimpijskom stadionu.

Herta mnogo duguje Mihaelu Precu. Skoro 25 godina je usko povezan sa našim klubom. U početku kao igrač, a sada 12 godina kao najodgovorniji čovek sportskog sektora. On je imao uticaj da se klub vrati u Bundesligu, ali posle razvoja događaja u prošloj i ovoj sezoni , doneli smo odluku da dođe do promena u budućnosti„, rekao je predsednik Herte Verner Gegenbauer, a potom se osvrnuo na Labadiju koji je za trenera imenovan aprila 2020.

Labadija i njegov stručni štab su uložili mnogo energije kako bi tim izgledao bolje. Dugujemo mu zahvalnost, ali 17 osvojenih bodova na 18 mečeva dovelo nas je u ozbiljnu situaciju. Posle pažljive analize došli smo do toga da nam je promena trenera neophodna. Naslednika ćemo imenovati narednih dana„.

Tim iz glavnog grada Nemačke u sledećoj rundi gostuje Ajntrahtu u Frankfurtu.

Komentari

Vaš komentar