Flik razočaran: Zaslužili smo i mi priznanje

Bundesliga 19. dec. 202011:49 > 14:09
Podeli:
Hans Diter Flik
Pool via REUTERS/Christof Stache

Trener Bajerna Hansi Flik je rekao da je prirodno da je razočaran zbog toga što FIFA nije nagradila njega i njegov stručni štab za ostvarenja u 2020. godini.

U četvrtak je FIFA dodelila priznanja najboljima u 2020. godini. Kao što je i očekivano Robert Levandovski je dobio nagradu za najboljeg igrača 2020. godine s obzirom na to da je sa Bajernom posebno tokom leta i finalnog turnira Lige šampiona pokazao najbolju formu. Ipak priznanje za svoj rad nije dobio i trener Bajerna Hansi Flik.

Umesto njega to priznanje je dobio Jirgen Klop koji je vodio Liverpul do dugo čekane titule šampiona Engleske.

Uvek ćemo ovo prihvatiti kao sportisti. Klop je sigurno zaslužio priznaje kao i njegov stručni štab. Isto je kao i sa mojim trenerima i mi smo zaslužili„, rekao je Hansi Flik.

Život ide dalje. Naravno da smo malo razočarani ali to je normalno. Ako dođete do top tri, takođe želite i da pobedite. Živimo u društvu u kom su nastupi najbitniji i hteli smo da pobedimo. Međutim sve ide dalje, imamo nove ciljeve. Ovo je gotovo, tim ima sjajne rezultate sa Nojerom i Robertom koji su dva najbolja igrača. Robert je najbolji igrač, Manuel najbolji golman, Džošua Kimih i Alfonso Dejvis su u najboljih 11, Alkantara takođe koji je nažalost sada u Liverpulu„, dodao je trener Bajerna.

Flik je inače šampionski Bajern preuzeo tokom prošle sezone kada je otkaz zbog loših rezultata i neubedljive igre dobio Niko Kovač.

Komentari

Vaš komentar