Flik: U šoku sam, želeli smo da odbranimo het-trik

Bundesliga 14. jan. 20219:491 komentar
Podeli:
Hansi Flik
Getty Images/Stuart Franklin

Menadžer Bajerna Hansi Flik priznao je posle šokantne i prerane eliminacije iz Kupa Nemačke da je poraz od drugoligaša Holstejn Kila njegov najteži u dosadašnjoj karijeri na klupi Bavaraca.

Ostao sam zapanjen”, bila je prva rečenica 55-godišnjeg stručnjaka.

Ovo je šok za sve nas”, dodao je Flik iz pres-sale stadiona na severu Nemačke. „Izuzetno smo razočarani. Želeli smo da odbranimo sva tri trofeja. Sve u svemu, male stvari su večeras odlučile pobednika. Ekipa je pokazala visok moral, mi smo diktirali ritam, pitali se o svemu. To nam je bio cilj. Težak udarac primili smo u poslednjem sekundu, kad je protivnik došao do izjednačenja i produžetaka.

Povezane vesti

Flik je čestitao i Holstejn Kilu na prolasku u narednu rundu, ali i dostojnoj borbi protiv njegovog tima.

Oni su utakmicu pretvorili u pravu divovsku borbu za plasman u narednu rundu Kupa. Imali su sjajnog golmana, a kad je došlo do penala, tu je već sve bilo moguće”.

Hansi Flik je pričao i o poboljšanju nekih taktičkih detalja, većem pritisku na protivničku defanzivnu liniju, na čemu će raditi i insistirati u narednom periodu.

Zanimljivija je bila i izjava Tomasa Milera posle meča:

Zaključak je da smo izgubili od autsajdera iz Kila. Iako će sledeća rečenica zvučati dosta glupo nakon ovakvog poraza: sreća danas nije bila na našoj strani. Osećali smo se prilično dobro u prvom poluvremenu i igrali pristojan fudbal. Imali smo dobre šanse za gol, dobro smo kombinovali. Kil je činio sve da drži ravnotežu. S njihove tačke gledišta, verovatno su odigrali jednu od najboljih utakmica ikada i ja im od srca čestitam. Ovo je jedna od onih senzacija u Kupu i žao mi je što se dogodila baš nama”, rekao je Miler.

Na sajtu Bajerna, pronašli smo i jednu, zaista kratku, izjavu trenera Kila, Olea Vernera:

Ovo je bilo jedno sjajno iskustvo za sve nas. Ono se ne događa baš svaki dan i siguran sam da ćemo ga dugo pamtiti. Dobro smo se branili i imali dobrog golmana. I u napadu smo uspevali da dođemo par puta u situaciju jedan na jedan, što je bio deo taktike i naš cilj, pre samog meča. Kad smo bili u posedu lopte, bili smo hrabri i mislim da je to bila ključna stvar za nas u ovom meču”, rekao je Verner, čiji će Kil u osmini finala Kupa igrati protiv Darmštata.

Komentari

Vaš komentar