Hofenhajm otpustio Henesa

Bundesliga 17. maj. 202215:13 > 15:52
Podeli:
Getty Images/Sebastian Widmann

Fudbalski klub Hofenhajm saopštio je da Sebastijan Henes više nije njihov trener.

Sin čuvenog nemačkog fudbalera Ditera i sinovac počasnog predsednika Bajerna Ulija Henesa u klub je došao u julu 2020. godine, nakon uspešnog angažmana u „B“ timu giganta iz Minhena

Na početku je imao dobre rezultate, ali ove sezone ekipa je dosta opala, toliko da nije slavila već devet kola u Bindesligi. Kap koja je prelila čašu bio je poraz (1:5) od Borusije iz Menhegladbaha u poslednjem kolu. Zanimljivo, posle te utakmice i njihov protivnik uprkos silnom trijumfu je saopštio da je otpustio trenera Adolfa Hitera, ali da će se on zadržazi u klubu još preostala dva kola do kraja prvenstva.

Sportski direktor Hofenhajma Aleksander Rozen rekao je nisu lako doneli ovu odluku.

„Uvek smo jasno pružali podršku Sebastijanu Henesu i kao treneru i kao osobi. To je još jedan razlog zašto nam ovo nije bila laka odluka. Međutim, nakon analize koja je obavljena još pre poslednjeg meča, moramo priznati da su rezultati i dešavanja u protekla dva meseca napravili prevagu i zasenili sve dobre rezultate i stvari, kao i to da smo došli do četvrtog mesta. Najvažnije pitanje koje smo morali sebi da postavimo je kako da se izborimo sa ovim lošim dešavanjima, što smo i učinili. Posle duže analize doneta je odluka, kako bismo u novu sezonu ušli u sasvim drugačijoj klimi“, rekao je Rozen.

I sam Henes je potvrdio reči direktora.

„Nakon detaljnog razgovora sa Rizenom i rukovodstvom kluba juče zajendički smo se dogovorili da prekinemo saradnju. Proteklih nedelja smo zajedno detaljno analizirali naše rezultate i mogu reći da je sa moje tačke gledišta ovo sporazumni rastanak“, poručio je Henes.

Komentari

Vaš komentar