Samouvereni Luka: Ako igram 15 minuta, daću jedan…

Bundesliga 17. jan. 202122:50 > 23:142 komentara
Podeli:
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Samo 30 minuta bilo je dovoljno Luki Joviću da pokaže kakvo će pojačanje biti za Ajntraht. Sa dva gola srušio je Šalke 04 i na najbolji mogući način se vratio u Bundesligu.

Koliko poverenje u Jovića imaju njegovi saigrači u timu iz Frankfurta, najbolje odslikavaju reči Đibrila Soa, njegovog saigrača.

povezane vesti

Pitao sam Luku pre meča „koliko golova ćeš da daš“. Odgovorio je „ako budem igrao 15 minuta, daću jedan“. Na to sam samo konstatovao „znači ako budeš igrao pola sata, daćeš dva“. I to je čovek i uradio. Moram nešto da mu dam za nagradu“, rekao je So.

Jović je u sezoni 2018/19 posle koje je otišao u Real postigao 17 golova na 32 utakmice u Bundesligi. Bio je strelac 10 golova na 14 mečeva u Ligi Evrope. Do sada je u nemačkoj elitnoj ligi pogodio 27 puta, a koliko je svestran napadač vidi se iz podatka da je 12 golova dao desnom, 10 levom i pet glavom. Uspevao je u pogodak da pretvori tri od četiri stopostone šanse.

Na kraju krajeva moja ekipa nije bila dovoljno dobra da zaustavi Luku Jovića. On ima ogroman kvalitet“, nahvalio je srpskog reprezentativca Kristijan Gros, trener Šalkea.

A Jovićev debi za Ajntraht nije prošao nezapaženo ni u španskim medijama. Marka se ponovo osvrnula na odluku Reala da ga pošalje na pozajmicu.

Problem za Real nije što je Luka danas dao gol, već što je dao dva. Isto koliko i u Realu za 18 meseci. Sada će Real Madrid dobiti porciju kritika i ismevanja, ali kada se glave ohlade, trebalo bi slaviti svaki Jovićev gol u Frankfurtu i nadati se da će u junu Real dobiti nazad kompletnijeg igrača sa više samopouzdanja. A kada se vrati, treba mu pružiti ljubav, veru i veću minutažu“, kaže se između ostalog u tekstu „Marke“.

Jović nije mogao da zamisli bolji start u Ajntrahtu, posle skoro godinu i po dana mučenja u Madridu. Ostaje da se vidi da li će u istom golgeterskom raspoloženju biti i u nastavku sezone.

Komentari

Vaš komentar