Kakav preokret Jarčeva: Keln „iz dvojke“ do treće pobede

Bundesliga 1. okt 202122:46 > 22:55
Dejan Ljubičić
Frederic Scheidemann/Getty Images

Jedan meč sedmog kola nemačke Bundeslige igrao se u petak – Keln je kod kuće posle preokreta rezultatom 3:1 (0:1) bio bolji od Grojter Firta i tako stigao do petog meča u nizu ber poraza u šampionatu.

Bundesliga:

Posle ove pobede „Jarčevi“ imaju 12 bodova i nalaze se na šestoj poziciji na početku sedmog kola. Grojter Firt je na samom dnu tabele – od početka sezone osvojili su samo jedan bod.

Ponadali su se navijači gostiju da će ovo biti njihovo veče kada je već u sedmom minutu Marko Mejerhofer doneo prednost gostima. Imali su potom igrači Firta dve fantastične prilike da uvećaju vođstvo, ali ih nisu iskoristili, pa je po nepisanom pravilu usledila kazna.

Razlika u kvalitetu počela je da bude evidentna u nastavku, kada su domaći u golove pretvorili svoju inicijativu. Izjednačenje se dogodilo u 50. minutu, kada je švedski napadač Sebastijan Anderson pogodio na asistenciju Šmica.

Samo pet minuta kasnije Keln je već vodio – Hektor je asistirao Tunišaninu Elijasu Skiriju, koji donosi 2:1 Kelnu, a konačnih 3:1 postavlja takođe Skiri u 89. minutu. Asistent je ovog puta bio Šaub.

U idućem kolu Keln će gostovati Hofenhajmu, dok će u Firt doputovati Bohum. Mečeve Bundeslige pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar