Levandovski: Klop je bio zao učitelj

Bundesliga 12. jan. 202118:10
Podeli:
Alex Grimm, Bongarts

Robert Levandovski i Jirgen Klop bili su centralne ličnost dodele FIFA Best nagrada. Prvi je proglašen najboljim igračem, a drugi najboljim trenerom za 2020. To je dobar povod prisetiti se kakva je bila njihova saradnja u Borusiji iz Dortmunda.

Drugi najbolji strelac Evrope prošle sezone i vedeta minhenskog Bajerna za sadašnjeg trenera Liverpula rekao je da je bio „zao“ učitelj.

Jirgen za mene nije bio samo očinska figura. Kao trener bio je „zao“, ali u najpozitivnijem mogućem kontekstu – rekao je Levandovski, a potom i dodatno pojasnio – Da vam objasnim. Kojeg učitelja iz škole se sećate? Onog kod kojeg vam je bilo lako i nikada nije očekivao više od vas, već onog koji vas je konstantno izlagao pritisku. Koji je, naizgled, bio zao prema vama, a sa takvim učiteljem ste napredovali. E takav je Jirgen bio. On nije bio zadovoljan da vi budete vrlo dobri, već da budete bolji od odličnog.

povezane vesti

Takav odnos podrazumevao je česte konfrontacije, posebno kada je Poljak tek došao u Dortmund.

Kada sam došao, želeo sam sve na brzinu, jak pas, sve iz jednog dodira. On me je smirio, da koristim i dva dodira ako treba. To je bilo potpuno protivno mojoj prirodi, ali ubrzo sam postizao više golova. A onda, tek tako, kada sam to usavršio, izazvao me je da se ubrzam i da sve rešavam iz jednog dodira. Prvo me usporio, pa onda ubrzao. To zvuči prosto, ali je u stvari genijalno.

Komentari

Vaš komentar