Mataraco na klupi Hofenhajma

Pelegrino Mataraco
ARCHIVFOTO: Pellegrino Matarazzo

Pelegrino Mataraco (45) novi je trener Hofenhajma, nakon odlaska Andrea Brajtenrajtera, objavio je nemački klub u sredu.

Mataraco se vraća u Hofenhajm, nakon što je radio sa ekipom do 17 godina i kao pomoćni trener prvog tima između 2017. i 2019. godine.

Posle toga, Amerikanac italijanskog porekla je postao glavni trener Štutgarta i pomogao im da izbore ulazak u Bundesligu šest meseci nakon što se pridružio klubu.

Doveo ih je do devetog mesta u svojoj prvoj punoj sezoni na kormilu „švaba“, ali je otpušten u oktobru 2022. nakon što je klub ostao bez pobede u devet utakmica u sezoni 2022./2023.

Mataraco, koji je potpisao ugovor do 30. juna 2025. godine, imaće zadatak da preokrene i sudbinu Hofenhajma, koji je trenutno 14. u Bundesligi sa 19 bodova.

„Kako živim u regiji od 2017., svedočio sam razvoju Hofenhajma iz prve ruke, čak i nakon mog odlaska i pratio sam ga pažljivo zbog svoje istorije u ovom klubu“, rekao je Mataraco i dodao:

„Situacija je bez sumnje zahtevna. Uveren sam u kvalitet ekipe i pristupiću zadatku pun elana i sa velikim samopouzdanjem“, dodao je.

Hofenhajm je u ponedeljak otpustio Brajtenrajtera nakon lošeg niza.

Mataracova prva utakmica biće u subotu, prvenstvena protiv Bajer Leverkuzena.

Komentari

Vaš komentar