Ni štrajk mu nije pomogao: Lacio odustao od Kostića

Podeli:
Filip Kostić
Alex Grimm/Getty Images

Inter, Lacio, Herta, gotovo siguran odlazak iz Frankfurta, štrajk i na kraju... Filip Kostić je ipak ostao u Ajntrahtu i utisak je, nije baš najbolji scenario za reprezentativca Srbije.

Najbolji asistent prošle sezone u Bundesligi bio je viđen da odlazi iz Frankfurta. Dugo je milanski Inter pleo mrežu, ali dinamika prelaznog roka neroazura bila je takva da su neke druge pozicije postale prioritetne pa se odustalo od Kostića. Hteli su Herta i bivši Kostićev direktor Fredi Bobić, ali ipak je najuporniji bio Lacio. A onda je počela sapunica.

U glavnim ulogama Kostić i dva sportska direktora. Igli Tare je poslao Ajntrahtu mejl sa ponudom od 12 miliona evra, ali kako je preneo „Bild“ navodno je mejl poslao na pogrešnu adresu i da je tako pokrenuta čitava lavina događaja. Da u Ajntrahtu nisu odgovorili na ponudu jer je navodno nisu ni dobili, a da je Kostić zbog toga stupio u štrajk forsirajući odlazak. Ipak, Tare je izneo drugu priču.

povezano

Pre šest ili sedam dana obavestio sam sportskog direktora Ajntrahta Markusa Krošea da želimo Kostića. Zamolili su nas da im ponudu dostavimo pisanim putem. To smo učinili putem mejla, kao što je i traženo. A onda je klub izašao javno i poručio da nije stigla nikakva ponuda. Pre meča protiv Arminije Kroše je rekao da klub planira budućnost s Filipom u timu, da ne postoji nikakva etiketa na njemu. Iznenađen sam onim što su rekli sada u Ajntrahtu, da Filip Kostić nije na tržištu i da uopšte nije u pitanju cena. Meni se pre nekoliko dana činilo drugačije. Nisam stekao utisak iz razgovora s ljudima u Ajntrahtu da Kostiću nije dozvoljeno da ode. Bili smo jako zainteresovani da ispregovaramo novu cenu, ali nije došlo do toga – rekao je Tare.

Dakle, po toj priči Ajntraht nije ni nameravao da proda Kostića. Sa druge strane reprezentativac Srbije je pokazao određen stepen nepoštovanja prema klubu stupajući u štrajk i sigurno će istrpeti određene sankcije. Jer Nemci nikako ne vole da neko sa njima postupa na ovakav način, kolika god da je zvezda u pitanju. Sada je Kostić došao u situaciju za koju ga je upozorovao legendarni trener Dragoslav Stepanović da je ne dozvoli, a to je da ode u drugi bundesligaški klub (još kada je Herta bila aktuelna) jer bi morao da se dokazuje ispočetka. Nije promenio klub, ali izgleda da će to morati u Ajntrahtu posle ovog faula.

Komentari

Vaš komentar