Očekuju se nova ograničenja na stadionima u Nemačkoj

Podeli:
stadion Bajerna
AP Photo/Martin Meissner via Guliver

Helmut Vust, ministar-predsednik nemačke federalne pokrajine Severna Rajn-Vestfalija, očekuje značajno smanjenje dozvoljenog broja navijača na stadionima.

Vust je ovo izjavio pre sastanka čelnika Nemačkog fudbalskog saveza (DFB) i regionalnih vlasti Nemačke. Mnoge lokalne vlasti su, čak i pre sastanka potvrdile Vustove reči, pa je bilo jasno da će se značajno smanjiti broj gledalaca na stadionima. Suština je samo u tome što sada svi treba da postignu jedinstveni konsenzus u celoj državi.

Pokrajina Severna Rajn-Vestfalija se s punim pravom smatra najfudbalskijom u celoj Nemačkoj, pošto je to dom tradicionalnih i moćnih klubova kao što su Borusija (Dortmund), Keln, Bajer (Leverkuzen), Šalke 04, Fortuna (Diseldorf), Arminija (Bilefeld), Paderborn, Borusija (Menhengladbah), Duizburg, Rot Vajs (Esen)…

Reči lokalnog premijera uzimaju se sa posebnim značajem. Trenutno se razmišlja o smanjenju posete sa 75 na 50 odsto kapaciteta stadiona.

„Postotak navijača će biti u skladu sa odlukama zdravstvenih vlasti i sa mogućnosti da se obezbede normalnih uslovi za publiku. Tražimo procenat koji će izazvati normalnu situaciju, a koji je u skladu sa stopom vakcinisanih u svakoj regiji“, rekao je Vest, a prenela je televizija ZDF.

Borusija iz Dortmunda ovog vikenda dočekuje Bajern u velikom derbiju, ne samo kola, već i celog prvenstva. Vust smatra da će se do početka meča pronaći pravo rešenje za sve strane.

Komentari

Vaš komentar