Oproštaj od stadiona – navijači Frajburga deo lego makete

Bundesliga 26. sep. 202119:46 > 19:47
Podeli:
Matthias Hangst / Staff

Dečak iz Engleske Džo Brajant postao je popularan, fotografije njegovih maketa stadiona od lego kockica viralne kada je pre otprilike tri godine počeo svoju ljubav prema nemačkom fudbalu da pretvara u magiju. Ovog vikenda spremio je poseban zadatak za navijače Frajburga koji se zajedno sa svojim klubom opraštaju od svog Drajzam stadiona na kome su igrali od 1993. godine.

Džoova misija je da od lego kockica napravi sve stadione nemačke Bundeslige, a ovog vikenda je pozvao navijače Frajburga da mu pomognu.

„Ako bilo koji navijač Frajburga želi svoju uspomenu sa Drajzam stadiona, neka mi pošalje svoju sliku sa tribine, kao i gde tačno sedi ili stoji, kako bih mogao da ga smestim na svojoj maketi stadiona“, napisao je Brajant na svom tviteru.

Frajburg se od svog doma oprostio pobedom nad Augzburgom 3:0 i još uvek ne zna za poraz u novoj sezoni Bundeslige.

I fudbaleri i trener Kristijan Štraih oprostili su se na dirljiv način od trave na koju su navikli – nakon meča su dugo sedeli na terenu i uživali u slavlju navijača.

Matthias Hangst / Staff

U sledećem kolu Frajburg gostuje Herti, a zatim će na novom Europa Park stadionu odigrati utakmicu osmog kola Bundeslige protiv Lajpciga.

Mečeve nemačkog fudbalskog prvenstva pratite ekskluzivno na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar