Roze: Moramo da se isprsimo posle poraza u Superkupu

Bundesliga 20. avg. 202114:55
Podeli:
Marco Rose
REUTERS/Leon Kuegeler

Marko Roze sprema svoju Borusiju za meč sa Frajburgom u drugom kolu Bundeslige. Taj duel ćete gledati u subotu od 15 i 30 na SK HD, a trener Dortmunda veruje da je njegov tim dovoljno dobar. Potrebno je kaže da ekipa bude konstantnija.

Borusija je izgubila od Bajerna 3:1 u Superkupu u utorak. Nije to bio loš meč za Borusiju, ali je bilo jasno da taj tim mora bolje u nastavku sezone. Kaže da je mentalitet dobar, ali da je potrebno da ekipa bude konstantna.

VESTI IZ BUNDESLIGE

Svakako smo napravili mnogo posla Bajernu i moramo to da nastavimo. Posle poraza moramo da se isprsimo i da idemo u sledeći meč sa više samopouzdanja jer smo dobri. Međutim to nije dovoljno. Moramo da budemo dobri svakog vikenda. Sve je kako treba u timu. Mentalitet je dobar, ambicija je tu imamo zdravu agresivnost za borbu sa protivnicima. Ali svakog vikenda moraš tako i to je cilj po sebi. Ne možeš da budeš srećan zato što je jednom nešto bilo kako treba ili da misliš kako protiv nekoga možeš da prođeš dobro, a da pri tom igraš slabije. To nam je cilj koji sebi moramo da postavimo„, kaže trener Borusije Marko Roze.

Trener Dortmunda je pričao o Džudu Belingemu. Poručio je da je ambiciozan igrač koji je spreman da uči, da ima neverovatan kvalitet ali i smisao za humor. Belingema će Roze sigurno koristiti protiv Frajburga koji je naredni Borusijin rival.

Taktički su dobri i sa i bez lopte. Igraju hrabar fudbal ali osim toga, veoma su agresivni i kada nemaju loptu. Uvek veruju u sebe kada igraju protiv velikih protivnika. To je Frajburg i zato mogu biti veoma neprijatni po nas„, rekao je Roze.

Komentari

Vaš komentar