Samardžić od četvrtka u Udinezeu, Lajpcigu tri miliona evra

Podeli:
Lazar Samardžić
Jan Woitas/AP Images

Nesuđeni reprezentativac Srbije, Lazar Samardžić, potpisaće u čevrtak ugovor sa Udinezeom.

Zvanično član Lajpciga, Samardžić se u utorak nije pojavio na popodnevnom treningu nemačkog tima i već se nalazi pred selidbom u italijanski klub. Sport klubu je zvanično potvrđeno – supertalentovani ofanzivni vezista trebalo bi u sredu da se podvrgne lekarskim pregledima i dan kasnije ozvaniči definitivnu selidbu u Seriju A.

Povezane vesti

Nemački mediji javljaju da je klub sa Friulija rešen da na ime obeštećenja plati tri miliona evra. Samardžić je prošle sezone stigao iz Herte u Lajpcig za 500.000 evra, ali nije uspeo da se izbori za status prvotimca. Skauti Udinezea pohvalno su se izrazili o kvalitetima ofanzivnog veziste, srpskih korena, sportski sektor crno-belih dao je zeleno svetlo i transfer se već nalazi u fazi realizacije…

Sa lica mesta stižu informacije da su sve tri strane postigle načelan dogovor i zaokružile posao.

Jedan od najvećih talenata nemačkog fudbala, bio je na oku ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, dok se o mlađim selekcijama starao koordinator Goran Grkinić. Nažalost, ideja da se mladi Lazar definitivno stavi na raspolaganje barem selektoru mlade reprezentacije, nije realizovana. Želja je bila evidentna, međutim, fudbalski radnici unutar nemačkog saveza nisu hteli lako da se odreknu supertalentovanog Samardžića…

Rođen pre 19 godina u Berlinu, fudbaler srpskih korena, prošao je školu Herte i prošlog leta, u smiraj prelaznog roka, prihvatio ponudu Lajpciga. Posle potpisa petogodišnjeg ugovora, dres kluba iz Red bul sistema oblačio je na sedam bundesligaških i dve kup utakmice. U najjačoj nemačkoj ligi debitovao je kao član Herte, 22. maja prošle godine, u pobedi nad Union Berlinom (4:0). Odigrao je još dva meča za ekipu iz Berlina, u istoj sezoni.

Porodica Samardžić ima korene u zvorničkom kraju. Otac Mladen, rođen u selu Tupković, s ponosom je isticao privrženost rodnoj grudi, iako se još njegov otac, Lazarov deda, Vujadin, odselio u Nemačku, sedamdesetih godina prošlog veka.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar