Šampionski Ajaks se osipa, Mazraui prešao u Bajern

Podeli:
Guliver

Ajaks je ponovo pravio sjajne rezultate, odbranio je titulu prvaka Holandije, stigao je do osmine finala Lige šampiona...

Igrači Ajaksa su svake godine na ceni. Tokom svakog prelaznog roka, posebno onog letnjeg, tim iz Amsterdama napravi nekoliko sjajnih prodaja. 

Ipak, prvi odlazak im nije doneo finansijski benefit, s obzirom na to da je Nusair Mazraui potpisao četvorogodišnji ugovor sa Bajernom iz Minhena, do juna 2026. godine. I to kao slobodan igrač, ugovor sa Ajaksom ističe mu sa poslednjim danom juna.  

– Mazraui je igrač kojim nastavljamo da ojačavamo našu ekipu na najbolji mogući način. Imamo velike ciljeve za novu sezonu – rekao je izvršni direktor Bajerna Oliver Kan. 

Bajern je ove sezone osvojio 10. uzastponu šampionsku titulu. Mazrarui je 2013. godine došao u Ajaksovu školu fudbala, a za prvi tim debitovao je pet godina kasnije. On je odigrao 137 takmičarskih utakmica i postigao 10 golova za Ajaks. 

Nastupao je 12 utakmica za reprezentaciju Maroka. Bajern je prethodno produžio ugovor sa golmanom Manuelom Nojerom do 2024. godine. 

Komentari

Vaš komentar