Šok u Frankfurtu: Završio karijeru zbog političkog skandala

Bundesliga 23. jun. 202217:332 komentara
Podeli:
Ajntraht Frankfurt Martin Hinteregger Frankfurt und Filip Kostic Fußball 1. Bundesliga 02. Spieltag Eintracht Frankfurt - FC Augsburg am 21.08.2021 im Deutsche Bank Park in Frankfurt Ma
Guliver image

Navijači Ajntrahta su u potpunom šoku. Standardni prvotimac ovog kluba, austrijski fudbaler Martin Hintereger potpuno iznenada odlučio je da u 29. godini završi karijeru.

Ajntraht Frankfurt

Hintereger je u četvrtak imao sastanak sa rukovodstvom kluba i zatražio da završi karijeru profesionalnog fudbalera iako mu je ugovor isticao 2024. godine.

Nakon razgovora sa igračem i njegovim agentom kao i konsultacija sa trenerom Oliverom Glasnerom, odbor je udovoljio ovom zahtevu i raskinuo ugovor sa 29-godišnjim fudbalerom.

„Prošle jeseni sam već počeo da razmišljam o povlačenju na kraju sezone“, otkrio je Martin Hintereger uz objašnjenje da se veoma loše osećao na terenu.

Osvajanje Lige Evrope bio je tračak svetlosti, ipak…

„Moj napredak u prolećnom delu sezone i zajednički uspesi u Ligi Evrope učinili su me još motivisanijim da se poklonim velikom sportskom uspehu. Zato sam toliko uživao u slavlju nakon finala Lige Evrope, jer sam već tada znao da će to biti moja poslednja velika pobeda. Slavlje sa fantastičnim navijačima u ovom gradu, koji je postao moj drugi dom. Sećaću se vremena provedenog u Ajntrahtu sa velikom zahvalnošću i radošću, nastaviću da kao navijač podržavam tim na njegovom daljem putu po Evropi“, dodao je austrijski fudbaler i zahvalio se na podršci navijačima Ajntrahta, klubu i saigračima, među kojima je i srpski reprezentativac Filip Kostić.

Hinteregerova odluka dolazi nakon što se suočio sa kritikama zbog toga što je organizovao fudbalski turnir u Austriji sa desničarskim političarem Hajnrihom Siklom. Njih dvojica su iz istog mesta, a Sikl je povezan sa organizacijom koju je vlada Austrije opisala kao „desničarsku ekstremističku, rasističku, seksističku, nacionalističku i etnički orijentisanu“.

„Proteklih nekoliko nedelja pojavio se niz problema oko mog ‘Hinti kupa’, koji sam vodio sa strašću i najboljim namerama, čije su mi posledice postale jasne tek u retrospektivi. Neke moje reči, emotivne i možda loše savetovane, iritirale su ljude i želeo bih da se izvinim zbog toga. Veoma se kajem zbog toga. Da još jednom bude jasno: najoštrije osuđujem desničarske, netolerantne i nehumane ideje. Oni koji me poznaju znaju to. Za sada, moram da se distanciram i da promenim svoj život. Zahvalan sam što mi je Ajntraht dao priliku da sada napravim ovaj korak“, rekao je Martin Hintereger.

Ovaj 29-godišnji bivši fudbaler je tokom karijere igrao za RB Salcburg, Borusiju Menhengladbah, Augzburg i Ajntraht iz Frankfurta. Za reprezentaciju Austrije odigrao je 67 utakmica

Komentari

Vaš komentar