Srbin iz Beča zamena za Holanda?

Imago Sports

Nemački mediji pišu da Borusija iz Dortmunda ima već spreman spisak želja u slučaju da Erling Holand ode iz tog kluba. Norvežanin je blizu da pređe u neki od evropskih velikana i teško je verovati da će se i naredne sezone zadržati na "Vestfalenu".

Na 17 odigranih utakmica u Bundesligi Holand je dao 16 golova i sigurno je da je pred 21-godišnjim Norvežaninom svetla budućnost. Mnogi klubovi su ga naciljali i sve će uraditi da ga dovedu predstojećeg leta, a Borusija ima obavezu da uz dobro obeštećenje nađe i adekvatnu zamenu.

Iako Dortmund ima Donjela Malena, potreban je još jedan špic. Mediji pišu da su na listi želja Adam Hložek koji trenutno igra za Spartu, zatim napadač Ajaksa Sebastijan Aler koji bi sigurno bio najskuplja investicija od oko 30 miliona evra, a tu je i Saša Kalajdžić.

Radi se o Srbinu koji je rođen u Beču i koji igra za Štutgart. On je ove godine dugo odsustvovao zbog povrede ali od januara je igrao na osam utakmica i dao je tri gola. Ukupno ovaj austrijski reprezentativac ima 21 gol na 51 utakmici za Švabe.

Među ostalim napadačima kandidati bi mogli da budu Patrik Šik iz Leverkuzna koji bi koštao oko 70 miliona evra, ali i Lajpcigov Karim Adejemi sa kojim se vode pregovori.

Komentari

Vaš komentar