Čeferin: Svi su me razočarali, ali Barselona najmanje

Fudbal 22. apr. 202119:386 komentara
Podeli:
Aleksander Čeferin
Alexander Hassenstein/Getty Images

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin našao se u centru pažnje tokom krize koju je izazvalo formiranje Superlige Evrope prethodnog vikenda, a razvoj događaja komentarisao je kao „razočaravajući“, preneo je španski Dijario Sport.

Projekat Superlige nije prošao jer su se iz takmičenja povukli skoro svi klubovi, predvođeni engleskom šestorkom, koja se zbog inicijalne odluke izvinila svojim navijačima.

Krah Superlige:

Razočarali su me svi klubovi koji su formirali Superligu, ali Barselona najmanje. Laporta je izabran za predsednika pre manje od dva meseca, pa nije bio u mogućnosti da uradi mnogo. Pametno je uradio, potpisao je ugovor kojim je prepustio konačnu odluku svojim saradnicima“, izjavio je 53-godišnji Aleksander Čeferin.

Razgovarao sam nekoliko puta sa Laportom i bilo mi je jasno da je pod značajnim pritiskom usled teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi Barselona. Nije njegova krivica što je klub u tom stanju. Jasno je da je bio pod veoma intenzivnim pritiskom“, rekao je Slovenac.

Čeferin je 2016. godine izabran za predsednika UEFA, sedmi u istoriji te organizacije, a na tom mestu nasledio je Mišela Platinija, čiji su mandat na čelu UEFA pratili brojni skandali.

Komentari

Vaš komentar