Gvardiola: Ubiće nas ako ne pobedimo

Podeli:
Shaun Botterill, Getty Images

Menadžer Mančester Sitija Đosep Gvardiola pred meč sa Monakom poručio je svojim igračima da treba da budu srećni što su tu i da uživaju u trenutku, i pored toga što će ih kritičari 'ubiti' ako ne pobede.

„Biti ovde nije lako. Svi misle kako Mančester Siti mora da bude u ovoj poziciji, ali koliko velikih klubova nije? Zato treba da budemo srećni i da uživamo u ovom trenutku“, rekao je Gvardiola pred prvi meč osmine finala Lige šampiona, u kojem ‘Građani’ u utorak na Etihadu dočekuju Monako.

Španski stručnjak svestan je pritiska koji prati njegove igrače od početka sezone.

„Cela Evropa će nas gledati. Prati sve naš korak i analiziraju ga. Ili će nas ubiti ako ne pobedimo ili će reći da dobro radimo“, objasnio je 46-godišnji trener.

Gvardiola je u svih sedam sezona u Ligi šampiona kao trener uspeo da odvede svoj tim do polufinala, od čega se dva puta popeo na krov Evrope sa Barselonom. Njegov sadašnji tim uspeo je samo jednom da dođe do završnice Lige šampiona, i to prošle godine kada ih je polufinalu zaustavio Real Madrid, potonji osvajač najjačeg evropskog klupskog takmičenja.