Golman Borusije: Budalaština FIFA i UEFA

Champions League 16. apr 201713:35 > 13:40
Podeli:
Getty images/ Lennart Preiss

Golman Borusije iz Dortmunda Roman Berki govorio je o posledicama napada na timski autobus koje i dalje ne jenjavaju.

Još imam problema sa spavanjem. U podsvesti sve krene ponovo da se odvija i tada se uplašim. Najgore od svega je to što nijednu noć ne prespavam, a da se nekoliko puta ne probudim. Prisetim se svega kada zatvorim oči“, rekao je Berki.

Posebno teško mu je pala odluka Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija da se utakmica odigra dan posle napada.

Uopšte nisam mogao da se koncentrišem. Kao da nisam bio tu, usporeno sam procesuirao sve što se dešavalo. Tek posle utakmice su emocije isplivale i svaki igrač je imao suze u očima. Sledećeg dana sam čuo izjavu zvaničnika UEFA ili FIFA da bi utakmica bila odložena da je neko nastradao. To je potpuna budalaština“, kazao je švajcarski reprezentativac.Burki ne smatra da je odluka da se utakmica održi već sledećeg dana bila jasan znak protiv terorizma.

To nije bio bilo kakav znak već ignorisanje činjeničnog stanja. Ostaje pitanje ’Zašto’? Zašto se to desilo? Zašto mi? Odjednom smo postali mete. To je strašno“.

Ono što mu pomaže da skrene misli sa tog mučnog događaja jeste fudbal.

Drago mi je što imam na šta da se fokusiram i da skrenem misli sa napada. Fudbal mi pomaže da ne razmišljam o tome kroz šta sam prošao“, zaključuje Berki.