Đalović šokirao tim, pa navijao sa “Varvarima”

Champions League 12. jul. 20178:15 > 8:23
Podeli:
Miroslav Todorović/FK Partizan

Sve je delovalo idilično bar prema informacijama koje su stizale iz tabora Budućnosti uoči duela sa Partizanom. Trener Dragan Kažić, čelnici kluba i igrači su ulogu favorita prepustili Partizanu, naglašavali su da je šampion Srbije favorit na papiru ali da će to morati da dokaže na terenu.

Selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, je uoči duela rekao da očekuje fenomenalnu atmosferu na oba meča i da će najveća opasnost po gol Partizana biti iskusni Radomir Đalović. Za prvo je bio u pravu, za drugo ne!

Pomenuti Radomir Đalović je uoči utakmice sa Partizanom poručio:

Nijanse će odlučiti o tome ko će u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Očekuju nas dve teške i neizvesne utakmice. Partizan jeste favorit tu dileme nema. Partizan ima jako dobar tim što je pokazao prošle sezone kada je osvojio duplu krunu. Imamo veliki motiv i borićemo se do poslednjih atoma snage da ostvarimo pozitivan rezultat uoči revanša koji se igra na našem terenu“, rekao je tada Đalović.

Međutim, nekih sat vremena pre početka utakmice kada je trener Kažić saopštio spisak igrača koji će izaći na teren, a Đalović shvatio da neće početi meč, odbio je da sedne na klupu.

Posle razgovora koji su sa njim obavili trener Kažić i ostali članovi Budućnosti Đalović nije promenio mišljenje, pa ga je Kažić odstranio iz tima.

Nema nikakve dileme da je ovakav potez izazvao šok u timu Budućnosti. Podgoričani su se uspešno branili u prvom poluvremenu, briljirao je potencijalni reprezentativac Crne Gore Milan Mijatović, ali pomoći kada je šampion Crne Gore u pitanju nije bilo.

Đalović se zatim preselio na deo tribina na kojim su se nalazili navijači Budućnsti popularni „Varvari“. S druge strane, Leonardo, ljubimac navijača Partizana mirno je prihvatio odluku trenera Miroslava Đukića da utakmicu počne sa klupe. Posle meča je istakao i da je proteklih dana dobijao pretnje smrću. Ušao je u drugom poluvremenu, pojačao intenzitet pritiska na gol rivala i Partizan je stigao do pobede.

Nećemo saznati nikada šta bi bilo da je Đalović ostao na klupi i da je zaigrao u drugom poluvremenu ili u trenutku kada je Partizan stekao rezultatsku prednost.

Šta će uraditi čelnici Budućnosti, saznaćemo brzo. Đalović se za sada nije oglašavao zašto se odlučio na potez koji je napravio. Na društvenim mrežama se razvila polemika. Jedni krive Đalovića što nije ispoštovao odluku trenera, a drugi trenera Kažića što u startnih 11 nije uvrstio Đalovića.