Novosti: UEFA zaključava stadion Partizana

Champions League 27. jul 20171:10 > 1:23
Podeli:
Getty Image/ EuroFootball

"Večernje novosti" pišu da se Partizan našao na tapetu UEFA zbog "topovskog udara" i gađanja flašom na meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Olimpijakosa.

FK Partizan

Crno belima zbog više propusta u organizovanju utakmice najverovatnije slede nekoliko kazni.

Uslediće novčana kazna između 30.000 i 40.000 evra, a zatim zatvaranje jedne od tribina u Humskoj 1, a možda i zaključavanje kompletnog stadiona na minimum jednoj od sledećih utakmica.

Incidenata oko stadiona, iako se o njima mnogo pričalo, na sreću nije bilo, ali u beležnici delegata iz Irske Denisa Kruza naći će se sve i svašta:

Zakrčena stepeništa na istočnoj i zapadnoj tribini i nedostatak elektronskih brojača gledalaca na svim ulazima, što je kategorija umereno težeg prekršaja.

Topovski udar blizu gostujućeg fudbalera Marka Marina kod izvođenja kornera tokom prvog poluvremena: kategorija prekršaja sa nultom tolerancijom u UEFA.

Gađanje plastičnom flašom sa istočne tribine (ovde je olakšavajuća okolnost to što nije bila staklena) gostujućeg igrača na izlasku sa terena po završetku prvog poluvremena: prekršaj sa nultom tolerancijom.

Upaljene dve baklje na južnoj tribini tokom drugog poluvremena. Podsetimo, Glazgov rendžers je pre dve nedelje zbog ubačenog zgužvanog papirića na teren morao da plati kaznu od 7.000 evra.

Zastava „duginih boja“, zaštitni znak LGBT populacije, sa grbovima Zvezde i Olimpijakosa viđena je na južnoj trbini. Ovo se smatra provokacijom koja se dovodi u vezu sa vređanjem na rasnoj, verskoj ili seksualnoj osnovi. Kod UEFA takođe – nulta tolerancija.