Spartak upozorava navijače: Ne nasedajte na provokacije

Champions League 4. dec 201710:11 > 10:13
Podeli:
Dan Mullan, Getty Images Sport

Moskovski Spartak je objavio saopštenje u kome upozorava svoje navijače koji putuju u Liverpul da ne nasedaju na provokacije tamošnjih navijača.

U sredu će Liverpul i Spartak odograti meč šestog kola grupne faze Lige šampiona, a moskovski klub upozorio je svoje navijače da ne ulaze u sukobe i ne nasedaju na provokacije navijača Liverpula.

„Skrećemo vam pažnju na činjencicu da su provokacije engleskih navijača veoma moguće i ljubazno vas molimo da ne ulazite u sukobe sa navijačima Liverpula ali ni sa snagama policije u gradu ili na stadionu“, kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

U Grupi E u sredu se sastaju Liverpul i Spartak i Maribor i Sevilja, a situacija na tabeli je takva da tri kluba imaju priliku da prođu u narednu fazu takmičenja jer Liverpul ima devet, Sevilja osam, a Spartak šest bodova.

UEFA je već kažnjavala Spartak sa 33.000 evra upravo zbog izgreda navijača na meču koji su u Moskvi odigrali Spartak i Liverpul (26. septembar, 1:1), a uz to je Spartaku bilo zabranjeno da prodaje ulaznice za gostovanje Sevilji nakon meča sa Mariborom.

„Podsećamo vas i na strogu zabranu upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionu pre, za vreme i posle utakmice. Takođe, podesćamo na zabranu svih ilegalnih sredstava i akcija na satdionima u Velikoj Britaniji. Prema pravilima domaćina, na stadion je zabranjeno unošenje ručnog prtljaga bilo koje veličine i zbig toga vas napominjemo da ne pokušavate da unesete bilo kakve torbe, rančeve i slično na tribine“, stoji dodatno u saopštenju.