"To što smo favoriti ne garantuje pobedu, Mesi igra"

Champions League 4. apr 201810:38 > 10:39
Aitor Alcalde/Getty Images

Trener Barselone Ernesto Valverde kaže da veoma poštuje Romu protiv koje će katalonci igrati u četvrtfinalu Lige šampiona.

Od svih timova u četvrtfinalu Lige šampiona, Roma uz Sevilju spada u glavne autsajdere. Ipak trener Barselone oprezno kaže da respektuje Romu i da uopšte nije iznenađen time što je ta ekipa među osam najboljih timova Evrope. 

Govorimo o kvalitetnom timu koji igra odlično i u Ligi šampiona i u Seriji A. Brine me to što Roma ima veoma dobru strukturu u igri, dobro se pozicioniraju i znaju da igraju visok presing. Dobri su i u napadu i u odbrani i teško ih je pobediti kada su u formi. Golman Alison je veoma dobar, ne znam baš da li je on golmanski Mesi ali je fantastičan. Moramo da se dobro branimo i da probamo da dominiramo u utakmici“, kaže trener Valverde koji je potvrdio da će meč na Kamp Nou igrati i Leo Mesi i Serhio Buskets.

Kao i Mesi i Buskets je strašno bitan i fundamentalan igrač za nas. Važno nam je da je na terenu“, poručuje trener Barse.

U četvrtfinalu ne može da se reši sve u prvoj utakmici. Moramo da budemo fokusirani jer predviđanja koja kažu da smo mi favoriti ne vrede ništa. Mi to moramo da pokažemo na terenu. Takođe želimo da osvojimo trofej, ali do sada nismo uradili ništa. Mnogo stvari treba da se reši ovog meseca jer imamo finale Kupa kralja, a hoćemo da idemo dalje i u Ligi šampiona“, oprezan je Valverde. 

Meč Barselone i Rome je u sredu od 20:45 na Kamp nou.