"Bajern u finalu – pobeda želje nad novcem šeika"

Champions League 25. apr 201813:03 > 13:08
Podeli:
Sebastian Widmann/Getty Images

Bajern iz Minhena i Real Madrid odmeriće snage u polufinalu Lige šampiona, a meč koji će se u sredu igrati na "Alijanc areni", kao i onaj narednog utorka na "Santjago Bernabeu", nemačka javnost sa nestrpljenjem očekuje i ocenjuje da se radi o budućnosti fudbala.

„Šport bild“ analizira moguće ishode mečeva i kakve bi oni posledice mogli da imaju po klubove, ali i po samu igru.

Scenario A: Bajern izbacuje Madriđane i dokazuje da na tron može da se popne i bez trasnfera od 100 miliona. Mia-san-mia sija jače nego ikada, a čelnici nastavljaju da slede dosadašnju politiku i odbijaju da učestvuju u ludilu današnjih transfera sve dok ima dobrih trenera i igrača, koji kvalitetom i željom prave pomak veći nego šeici svojim novcem.

Scenario B: Bajern drugi put zaredom pada na testu zvanom Real. Pojačanja koja su sigurna u narednoj sezoni su Leon Gorecka i Serž Gnabri. Levandovski forsira svoj transfer, da bi dobio priliku da osvoji Ligu šampiona, a čelnici Bajerna diskutuju da li da novac daju za jednu „granatu“ ili moraju da se pozdrave sa svojim internacionalnim težnjama i planovima.

Pošto je predočio moguće ishode mečeva i njihove posledice, novinar lista „Šport Bild“ Hening Fajndt izveo je zaključak.

Nadam se da će Scenario A obistiniti. Postojana klupska politika Bajerna mora da se isplati. Bajern u finalu bila bi najbolja moguća stvar za evropski fudbal„.