Mane poslao 300 dresova Redsa u svoje selo pred Kijev

Champions League 25. maj 201811:14 > 11:47
Clive Brunskill, Getty Images

Ofanzivac Liverpula Sadio Mane rešio je da iznenadi svoje zemljake u Senegalu, pa je tako u selo u kojem je živeo poslao 300 crvenih dresova Redsa, kako bi svi oni koji ga podržavaju u njima pratili finale Lige šampiona protiv Reala u Kijevu.

Mane je poslao dresove u selo Bambali na jugu Senegala, u kojem je živeo 2005. godine i gde je gledao epsko finale Lige šampiona između Liverpula i Milana u Istanbulu, koje su Redsi dobili preokreta i penala. 

„Da mi je neko tada rekao da ću igrati u finalu Lige šampiona odgovorio bih mu da je to nešto neverovatno. Nadam se da ćemo pobediti. U tom selu i dalje živi moja porodica, moja majka i ujak. Svi u selu koje ima 2.000 stanovnika će gledati finale. Kupio sam 300 Liverpulovih dresova i poslao sam ih njima, tako da mogu da ih nose dok prate finale. Posetiću ih posle Svetskog prvenstva u Rusiji na leto i nadam se da ću moći da im pokažem medalju“, rekao je Mane koji će biti u sastavu Senegala na Mondijalu. 

Mane je čuveno finale iz 2005. pratio sa prijateljem Jusupom, koji nije mogao da dočeka kraj meča.

„On i danas ne može da veruje da je Liverpul pobedio. Razgovarali smo prošle nedelje, i dalje je u Senegalu. Rekao mi je da ovoga puta na budemo 3:0 u zaostatku“, istakao je Mane.  

Liverpul u finale sa Realom ulazi kao blagi autsajder, ali Mane smatra bi bilo dobro da engleski klub pobedi – zbog fudbala. 

„Ne mogu da kažem da će svi biti uz nas, jer će navijači Reala reči drugačije. Možda svi koji nisu navijači Reala, Evertona, Mančester Sitija i Mančester Junajteda. Ali mislim da će svi ostali želeti da pobedimo, to bi bilo dobro za fudbal“, zaključio je Mane.