UEFA: Ronaldove makazice bolje od Bejlovih

Champions League 29. maj 201812:06 > 12:10
Emilio Andreoli/Getty Images

Makazice Kristijana Ronalda u duelu četvrtfinala Lige šampiona protiv Juventusa bolje su od makazica Gereta Bejla iz finala protiv Liverpula. Odluku je donela Tehnička komisija UEFA.

Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Ronaldov spektakularan pogodak je odmah u novinskim naslovima ocenjen kao jedan od najboljih svih vremena, da bi Bejl ponovio praktično istu stva samo u još važnijem meču – u finalu.

Zadatak da odluči koji je gol bolji dobila je Tehnička komisija UEFA koja je sastavljala listu deset najboljih golova u ovoj sezoni Lige šampiona. Kao najbolji gol izabrane su Ronaldove makazice uz objašnjenje da se radi o „perfektnom prikazu tehnike i atletskih sposobnosti“.

Bejlov gol je drugi, a komisija ga je opisala kao „važan gol u finalu sa briljantnom akrobatskom završnicom“.

Tehničku komisiju činili su Dejvid Mojes, Kristijan Čivu, Miksu Patelinen, Tomas Šaf, Jirži Engle i Den Peter Rudbek.

Ista grupa ljudi je Bejla izabrala za igrača utakmice u finalu Lige šampiona iako je meč počeo sa klupe.

Bejl i Ronaldo na listi deset najboljih golova imaju još po jedan pogodak – tu su Bejlov gol protiv Borusije Dortmund (šesto mesto) i Ronaldov pogpdak protiv istog rivala (deseto mesto).

Na lsiti su i gol Gonzala Iguaina u duelu Juventusa i Totenhema koji je treći na listi najboljih u sezoni, a na četvrtom mestu je pogodak Antoana Grizmana u meču Atletika i Rome.

Gol Edina Džeka u meču Rome i Čelsija je peti, Fredov slobodnjak protiv Rome je sledeći, na osmom mestu je Kevin de Brujne sa svojim golom protiv Šahtjora, a deveti je pogodak Lorenca Insinjea, takođe protiv Šahtjora.