Giljen za SK: Teren je jedino merilo, a ne budžet

Podeli:
FK Sutjeska

Šampion Crne Gore krenuo je na putešestvije ka Kazahstanu, gde će u sredu sa početkom od 16 časova odmeriti snage Astanom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iluzorno je trošiti reči o tome ko je favorit u duelu koji sledi. Astana ima budžet od oko 30 miliona evra, ima plejadu stranaca i plejadu reprezentativaca Kazahstana, u poslednje tri sezone je dva puta bila u grupnoj fazi Lige Evrope, a jednom i u grupnoj fazi Lige šampiona.

“To ne mora ništa da znači. Na terenu se vodi borba između dve ekipe i do rezultata stiže ona koja je disciplinovanija, odgovornija, koja napravi manje grešaka, koja iskoristi svoje šanse, a ne budžet i uspesi iz prošlosti. Verujem kao i svi u timu da možemo da pariramo Astani, da možemo da izborimo rezultat koji bismo uz pomoć navijača u revanšu mogli da pretočimo u jedno veliko iznenađenje”, naglasio je kapiten i golman Sutjeske Vladan Giljen za Sport Klub i nastavio:

“Promenili smo nekoliko igrača, još se uigravamo i tražimo formu. Sa druge strane, prvenstvo Kazahstana je u toku i Astana je u takmičarskom ritmu. Ponoviću još jednom, izuzetno smo motivisani, jako smo dobro radili na pripremama i spremni smo da pružimo maksimum protiv favorita iz Kazahstana. Atmosfera u timu je dobra, pozitvna energija se oseća u vazduhu i nadam se da će nas ona krasiti i posle meča. Želimo aktivan rezultat i verujem da ćemo stići do njega”.

Sutjeska je prošle sezone na superioran način stigla do trona. Šampionsku ekipu su tokom leta napustili Bakrač, Janković i Ivanović, a stigli su Cicmil, Grivić, Bulatović i Ćetković.

Utakmica počinje u 16 časova, a na osnovu svega što smo do sada čuli od igrača Sutjeske, Nikšićani se ne plaše favorita i odlučni su u nameri da stignu do aktivnog rezultata u duelu sa šampionom Kazahstana.