Milojević uz Muslina i Pavića, Čiča i dalje daleko

Champions League 25. jul. 201815:21 > 15:40
Podeli:
www.fkcrvenazvezda.com

Od one slavne generacije koja se okitila titulama u Bariju i Tokiju Crvena zvezda nije beležila bolje rezultate u Evropi nego u poslednjih godinu i po dana. Svakako velike, ako ne i najveće zasluge za to pripadaju treneru Vladanu Milojeviću, koji je već sada postao deo slavne Zvezdine istorije.

Od kada je seo na klupu Crvene zvezde prošlog leta Milojević je napravio ogroman zaokret. Crveno-beli su prezimeli u Evropi prvi put od sezone 1991/92. a i ove sezone imaju šansu da prvi put u istoriji vežu dva učešća zaredom u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Još ako to bude Liga šampiona, biće to istorijski uspeh.

Trijumfom nad Suduvom Crvena zvezda je pod komandom Milojevića u drugoj evro sezoni došla do cifre od devet pobeda u Evropi, što su uspela još samo tri Zvezdina trenera. Isti broj pobeda kao i sadašnji šef struke ostvarili su Miša Pavić u periodu do 1957. do 1964. i Slavoljub Muslin u dva navrata, od 1999 – 2001. i u sezoni 2003/4. Međutim, Milojević ima daleko manje utakmica od pomenute dvojice. Prvi i neprikosnoven je Miljan Miljanić, koji je za osam sezona imao 18 pobeda.

Vladan Milojević ima još bar tri utakmice u Evropi ove sezone, mada kakav je rezultat u prvom meču sa Suduvom ostvario, onda realno to je najmanje još pet utakmica. Sadašnji trener ima veliku šansu da se osami na drugom mestu, a ako Zvezda uđe u grupnu fazu nekog takmičenja, onda ni veliki Čiča ne bi bio nedostižan. Posebno ako ostane još makar jednu sezonu.