Italijani drhte: Silazak u pakao Marakane (VIDEO)

Champions League 18. sep. 201811:19 > 11:32
Podeli:
FK Crvena zvezda

U predvečerje okršaja između Crvene zvezde i Napolija italijanska "Gazzettta" napravila je video reportažu o čuvenom tuneli stadiona "Rajko Mitić".

Italijanske kolege iz „Gazete“ napravile su prilog pod nazivom „Pakao Marakane: Vodimo vas u najtraženiji tunel Evrope“.

Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj! Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne! Stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom… Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to prvi deo. Jer kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svetla i čujete buku, niste. Četiri stepenika levo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži… Ulazite u poslednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka sa tribine sa najvatrenijim navijačima. Čovek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svetlost koju vidite u poslednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća – rekao je reporter „GazeteG. B. Olivero.

Crvena zvezda i Napoli igraju od 21 čas na stadionu „Rajko Mitić“, u svetu poznatoj Marakani, koja će biti poprište prvog meča elitnog takmičenja još od aprila 1991. i revnša polufinala Kupa evropskih šampiona protiv Bajerna.