Milojević: Ovo samo Zvezda može, Bog nagradio igrače

Champions League 6. nov 201822:18 > 22:36
Podeli:
FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević imao je mnogo razloga za zadovoljstvo posle pobede nad Liverpulom (2:0) u 4. kolu grupne faze Lige šampiona.

„Divno veče za nas. Mislim da smo odigrali dobro i kvalitetno. Znali smo protiv koga igramo. Bez obzira na sve večeras verujem da će se Liverpul boriti za titulu u LŠ. Znali smo bez obzira na pripremu da neće biti lako. Malo su nas poremetile prinudne izmene u drugom poluvremenu. Bio je veliki pritisak u drugom poluvremenu, to nam je bilo kasno kada smo videli izmene gospodina Klopa, taj meč je ličio na onaj iz Liverpula, ali moji momci su izdržali i na tome im čestitam. Pobedu posvećujemo našim divnima navijačima. Ovo mnogo znači svima nama, navijačima, klubu, našoj zemlji i Beogradu. Ovo samo Crvena zvezda može da priredi. Ovo je prva pobeda nekog srpskog kluba na velikoj sceni na kojoj fudbal igraju veliki budžeti. Ovo je istorija za ove momke i naš klub. Slavićemo večeras, a sutra se okrećemo novim obavezama“, rekao je Vladan Milojević.

Postavljeno je pitanje i da li je ovo potvrda da ekipa više vredi nego što se misli, kao i da li Milojević misli da je ovo najveća pobeda u karijeri.

„Kao što sam rekao više puta, u teškoj smo grupi sa tri teška protivnika. Za nas je ovo veliko iskustvo. Moji igrači nisu igrali Ligu šampiona. Velika je razlika između Lige Evrope i Lige šampiona. Igramo protiv ekipa koje su među najboljima na svetu. Mislim da smo napravili korak ka tome da dovedemo Zvezdu gde pripada, da bude priprema za ono što sledi, da stalno igramo sa najboljima. Ovo jeste moja najveća pobeda. Ali ja se svakoj pobedi radujem, značiće meni i mom stručnom štabu da analiziramo tendencije modernog fudbala. Ovako ću moci da radim na sebi i da budem još bolji, ali na isti način će značiti našem timu da i on napreduje jer želimo da budemo među najboljima i da igramo sa njima“, dodao je trener Crvene zvezde. 

U istoriji kluba gde se rangira ova pobeda?

„Teško pitanje. Ja se slabo snalazim sa tim. Često sam pričao kako istorija uvek ima problem sa dalekovidošću. Kada prođe neko vreme videćemo gde će istorija smestiti ovu našu pobedu“.

Rodić i Srnić su zatvorili Salaha, a i Manea, i zbog njih verovatno je Klop menjao taktiku.

„Sloziću se, ali ne bi bilo fer prema drugim igračima. Nikad ne pričam o pojedincima. Mislim da je ceo tim dobro odradio posao i neka na tome ostane“, kazao je Milojević. 

Pavkov? Marin i Jovančić?

„Drago mi je zbog Milana. On je neko ko vredno radi i pokazao je kako sportista koji je tih i koji se trudi da bude najbolji. U nekom trenutku ću vam otkriti tajnu zašto su neki igrači takvi kakvi jesu. Oni su uvek pošteni prema sebi. Nekada možda nepravedno ne igraju. Ali onda im se vrati kada je najslađe. Kao noćas Pavkovu. Tako je i sa Jovančićem. Najnepompeznije su došli u klub. Najmanje se prašine diglo oko njih. Tihi su i mirni, radni i sve se vrati. Znate da sam veliki vernik i ja verujem da Bog da nagradu ljudima sa takvim stavom i poštenjem“.

Za deceniju, dve kako će prepričavati unucima.

„Ne znam. Ne razmišljam o tome. Bilo bi nekorektno da želim da ova pobeda bude prevaziđena nekom još većom. Nisam neko ko gleda daleko u budućnost. Ne znam šta bih im rekao, ali znam da će navijati za Crvenu zvezdu i biti veliki zvezdaši“.

Kojom se utakmicom vodio u pripremi taktike, da li je to možda ono što je uradio Napoli. Koja je ideja bila što se tiče taktike da se ovako odigra posebno u prvom poluvremenu.

„Ja jako verujem u ovu ekipu i jako ih dobro poznajem, znam njihove mogućnosti. Ove utakmice koje smo odigrali su bile neobjašnjive jer sam znao da smo na minimumu minimuma i pokušavao sam da im objasnim da treba da uživaju, da preuzmu odgovornost i samo igraju kako znaju. Radili smo neke stvari koje inače ne radimo, da li je to respekt ili pritisak zbog veličline rivala. Rekao sam im da uživaju pred ljudima koji nas jako vole, pred našim ljudima. Rekao sam da se ne opterećuju rezultatom. Ova dva rezultata i sve do kraja ide na moju dušu, ali mislim da oni nisu mogli da se izbore sa tim i to nisu bili oni. Samo sam želeo da uživaju i to im je donelo ovaj meč“, rekao je Milojević. 

Što se tiče povrede Filipa Stojkovića.

„Žule – nije problem teže prirode. Čaušić nije hteo da izađe i pored bolova i odigrao je do kraja“.