Murinjo: Samo sam želeo da ih čujem glasnije

Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Mančester Junajted je čudesno dobio praktično izgubljenu utakmicu u Torinu protiv Juventusa 2:1, a u centru pažnje na kraju susreta bio je trener gostiju Žoze Murinjo.

Portugalski trener je po završetku meča izašao na teren i prislonio šaku na uvo, provocirajući navijače u stilu da ih ne čuje. Obrazložio je da je u pitanju bio gest kao odgovor na konstantne uvrede sa tribina.

Vređali su me svih 90 minuta, a ja sam samo došao da radim svoj posao. Nikoga nisam uvredio. Samo sa gestom pokazao da želim glasnije da ih čujem. Verovatno nije trebalo to da uradim, niti bih da sam bio hladne glave. Ali kada mi vređaju porodicu, uključujući i onu u Interu, naprosto sam morao ovako da reagujem – rekao je Murinjo.

Kao neko ko je vodio omraženi Inter, definitivno nije među omiljenijim osobama u Torinu, a govorio je o samoj utakmici u kojoj je Junajted srećno došao do pobede.

Uspeli smo da pobedimo jer smo bili pozitivni tokom celog meča i tražili smo pobedu. Igrali smo fantastično, na našem najvišem nivou i ne možemo biti bolji od ovoga. Igrali smo protiv ekipe drugačijeg potencijala na svim nivoima.

Ovaj poraz će sigurno teško pasti navijačima Juventusa, ne samo zbog Murinja već i zbog činjenice da je ovo treći uzastopan poraz od Mančester Junajteda u Torinu, a drugi koji je usledio posle preokreta. Prvi je bio onaj legendarni 1999. u revanšu polufinala Lige šampiona, kada je Juventus vodio 2:0 i imao 1:1 iz prve utakmice, ali je ipak poražen 3:2, a Crveni đavoli su na kraju slavili u finalu protiv Bajerna.