Navijači PSV izbačeni sa Vemblija "zbog bezbednosti"

Champions League 8. nov 201812:22 > 12:29
Podeli:
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Nekada izgleda nije dovoljno kupiti kartu kako biste gledali utakmicu. Bar ne na Vembliju. Posebno je "opasno" sesti među domaće navijače, a nije poželjno imati ni šalove koji su obojeni do polovine bojama domaćina, a od pola bojama gostiju.

Potvrdiće vam to i navijači PSV Ajndhovena među kojima je i otac Jerona Zuta koji zamalo nije propustio meč upravo zbog šala.

Otac golmana PSV Jerona Zuta samo je jedan od mnogih navijča tima iz Ajndhovena koji su u utorak uveče praktično izbačeni sa stadiona. Među njima je bio i jedan desetogodišnji dečak.

Mnogi navijači PSV kupili su karte u Londonu, na samom stadionu i nisu verovali da je potrebno da budu na delu tribine namenjenom gostima jer meč nije bio rizičan.

Međutim, nakon prvog gola i radosti na tribinama neki od navijača su zamoljeni da izađu „zbog svoje bezbednosti“. Među njima je bio i dečak koji je ispod jakne nosio dres gostujućeg tima, a čijim je roditeljima objašnjeno da je bolje da pređu na drugi deo tribine.

Zutov otac je „zamoljen“ da ode zbog šala u dve boje, nikakva obeležja PSV nije imao na sebi.

Navijačima su uzete karte, a kada su se našli ispred više nisu mogli da se vrate unutra i pronađu novo mesto. PSV je uspeo da za Zutovog oca pronađe novu kartu pa nije propustio meč svog sina.

„Rečeno nam je da je za nas bezbednije da sednemo negde drugo i bilo nam je obećano da ćemo moći da nađemo novo mesto. Uzeli su nam karte i kada smo izašli sa stadiona više nam nisu dozvolili da uđemo. Tako su nas uz lažnu brigu o nama praktično izbacili sa stadiona i mislim da je to loše“, rekao je Zutov otac lokalnim novinama u Ajndhovenu.