Di Frančesko: Loša odbrana, nadigrali su nas

Champions League 13. dec 20180:13 > 0:14
Podeli:
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Fudbalere Rome porazila je Viktorija Plzenj rezultatom 2:1 u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a trener italijanskog tima Euzebio di Frančesko istakao je da od svojih igrača nije dobio odgovor kojem se nadao.

Domaćin je poveo golom Jana Kovarika u 62. minutu. Pošto je Džengiz Under šest minuta kasnije Vučici doneo izjednačenje, Tomaš Čori je u 72. minutu postavio konačan rezultat.

Povezano

Ovakve utakmice nam pomažu da razmislimo, a ja nisam dobio odgovor koji sam želeo. Svi moramo da damo više kada igramo za Romu, počevši od trenera. Uspeli su da nas nadigraju u mnogo situacija“, istakao je Di Frančesko i dodao:

Dobro smo počeli, kontrolisali smo loptu, ali smo im onda dozvolili da nam stvore velike probleme, a to ne smemo sebi da priuštimo. Ne znam da li prolazimo kroz težak period, ali činjenica je da nismo branili kolektivno. Najveća greška koju ekipa može da napravi je da bude nestalna u odbrani. Zbog toga je Plzenj trijumfovao, a to nije trebalo da se desi“.

Italijanski stručnjak smatra da svi moraju da se poprave u nastavku takmičenja.

Od svih očekujem drugačiji učinak, ne bih da govorim o pojedincima. Više mi je bilo stalo do igre danas nego do rezultata. Moramo da gledamo napred i svi moraju da pokažu više, da budu dorasli izazovu“, zaključio je 49-godišnjak.

Roma je u grupi G, pored Real Madrida, obezbedila prolaz u osminu finala Ligi šampiona, a žreb će biti održan 17. decembra.